Over Ilse

Ilse van de Burgwal (33, eigenaar en coach) aan het woord:
Foto: Esther MeijerHelaas moest ik, toen ik jong was, badminton op een zijspoor zetten door blijvende rugklachten. Na een jarenlang traject van artsenbezoek, operaties en revalidatie leek ik eindelijk “pijnvrij” door het leven te kunnen. Een half jaar later kreeg ik een auto-ongeluk. Dat heeft blijvend letsel aan mijn benen veroorzaakt, waardoor ik genoodzaakt ben om te sporten in een rolstoel. Ik miste het sporten enorm en heb eind 2009 de keuze gemaakt om er weer mee aan de gang te gaan. En zo kwam ik weer terug bij mijn passie, badminton. En met succes, in 2011 ben ik wereldkampioen geworden in de single. Daarnaast ben ik meervoudig Europees- en Nederlands kampioen in de single, dubbel en mix.

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om vitaal te leven en om mentaal sterk te zijn. Altijd maar de beste zijn klinkt ontzettend leuk, maar dat is niet altijd even leuk. Er ligt altijd druk dat je moet presteren. Ik liep tegen een aantal dingen aan. Zo zijn er bijvoorbeeld spelers die tegen mij opkijken. Ik vind het lastig om daar mee om te gaan, want ik ben dan wel wereldkampioen, maar ik ben en blijf gewoon Ilse. Daar verandert een medaille echt niks aan. Een mental coach heeft mij helpen omgaan met dit soort dingen. En dat is vooral de gedachten bij jezelf veranderen.

Ondanks dat ik jaren topsport heb beoefend heb ik ook altijd gewerkt bij o.a. Markant Office Furniture, Reed Business en Jaarbeurs. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om werk en privé in balans te houden en dat managen ook gewoon topsport is.

De vele tegenslagen, maar ook de hoogtepunten hebben mij gemaakt tot wie ik ben. Een sterke, krachtige, unieke en energieke powervrouw! Al deze facetten samen hebben er toe geleid dat ik met passie, gedrevenheid en enthousiasme anderen laat excelleren in (top)sport en/of het bedrijfsleven.