Coaching binnen bedrijven

Coaching voor directie, managers en medewerkers!

Binnen een bedrijf zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden op het gebied van prestatie en zelfexpressie dan ooit tevoren. Maar er wordt ook meer gevraagd van de innerlijke ontwikkeling. Ook van mensen met leidinggevende functies wordt steeds meer verwacht wat betreft hun instelling en hun persoonlijke capaciteiten.

Een eigen visie duidelijk kunnen overbrengen, beter communiceren, onderhandelen, innovaties doorvoeren, doelen bereiken, ontspannen leren werken, creativiteit gebruiken, omgaan met frustratie, kritiek en falen, constructief feedback geven, contact met medewerkers verbeteren, zichzelf en medewerkers motiveren en inspireren en nog veel meer.

Vragen die hieraan inherent zijn, zijn o.a.:
Hoe kan ik meer uit mijn werk en mijn persoonlijk leven halen? Ik voel me voortdurend opgejut, hoe kan ik dat loslaten? Hoe voer ik veranderingen door? Hoe haal ik meer uit mijn team? Wat kan ik doen aan het hoge ziekteverzuim? Hoe kan ik duidelijker, sterker en aardiger overleggen en onderhandelen? Moet ik mijn doelen aanpassen? Mijn onzekerheid veroorzaakt veel stress, wat kan ik daaraan doen? Waarom loop ik steeds weer tegen dezelfde dingen aan? Zit ik nog wel op een plek die bij mij past? Hoe kan ik innovatie en creativiteit binnen mijn bedrijf ondersteunen? Hoe kan ik mijzelf duidelijker profileren? Ik mis energie en levenslust de laatste tijd, wat kan ik daar aan doen? Hoe kan ik beter en met meer helderheid communiceren in werk en privé-situatie?

Allemaal vragen die wij regelmatig voorbij zien komen. Deze vragen zijn beslissend voor jou persoonlijk, het team en het succes van de onderneming. Door op zoek te gaan naar antwoorden op deze vragen krijg je inzicht in de oorzaak van deze uitdagingen. Dit biedt jou de kans om aan de oplossing te werken en uiteindelijk met meer plezier en succes je afdeling te creëren of je bedrijf te leiden.

Coaching
Door middel van een positief, pragmatisch programma is het direct in te zetten in jouw dagelijkse leven. Door deze aanpak weten wij snel tot de kern door te dringen.

Dit biedt je de mogelijkheid om als manager of adviseur succesvoller te zijn en je krachten in specifieke situaties constructief en effectief aan te wenden. Je eigen ontwikkeling en het aanspreken van je persoonlijke kwaliteiten staan centraal in de coaching.

Coaching zorgt voor:
· Een afname van psychische klachten, zoals burn-out en stress;
· Een toename van positieve gevoelens zoals tevredenheid met het werk;
· Verbetering in vaardigheden en effectiviteit van professionals.

Coachingstrajecten
Eén op één coaching door middel van maatwerk
Door middel van een positief, pragmatisch programma is het direct in te zetten in jouw dagelijkse leven. Door deze aanpak weten wij snel tot de kern door te dringen. Afhankelijk van jouw vraagstuk overleggen we hoe lang jouw één op één coachingstraject gaat duren.

Coaching voor alle medewerkers
Door coaching op te nemen in een opleidingsprogramma hebben alle medewerkers altijd de mogelijkheid om een professionele coach in te schakelen. Hiermee is het voor een medewerker laagdrempelig om met zichzelf aan de slag te gaan. Op deze manier voorkom je vooraf problemen.

Coaching zorgt voor:

  • Een afname van psychische klachten, zoals burn-out en stress;
  • Een toename van positieve gevoelens zoals tevredenheid met het werk;
  • Verbetering in vaardigheden en effectiviteit van professionals.

Talentontwikkeling
Samen gaan we het beste uit jou halen. Welk potentieel heb je? En hoe kun je dat optimaal benutten? Wat is jouw persoonlijke kracht? En hoe kun je deze kracht omzetten om jouw potentieel zichtbaar te laten worden in jouw organisatie, zodat je op een hoger niveau kan werken.

Teamontwikkeling
Bij teamcoaching staat het verbeteren van het functioneren van het team centraal. De collectieve capaciteit en prestatie van het team wordt vergroot door middel van reflectie, analyse en motivatie om te veranderen. Teamcoaching kan daarnaast worden ingezet voor competentiemanagement, teambuilding, conflicthantering en effectieve communicatie.

De specifieke doelen van teamcoaching zijn geheel afhankelijk van het team. In welke fase zit het team? Wat zijn knelpunten? Wat zijn de specifieke karakteristieken? Teamcoaching wordt ook vaak ingezet wanneer teams moeten fuseren of in een andere overgangsfase zitten.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via +31 (0)6 53 22 75 88 of te mailen door hier te klikken.