Workshop mentale training voor jeugdleden van de Edese Tennis Club (ETC)

MTH Coaching heeft een workshop mentale training in Tennis gegeven aan een 9-tal jeugdleden van de Edese Tennis Club (ETC). Deze workshop bestond uit 5 dagdelen.

Mentale training klinkt altijd zwaar, maar is eigenlijk erg leuk. Want door je gedachte te veranderen, of juist te kunnen focussen wordt jouw sport alleen maar leuker!

Het is ook niet dat je alleen maar moet luisteren naar theorie, sterker nog het gros van het programma is het uitvoeren van opdrachten, spellen, nadenken over vraagstukken enzovoorts. Op een spelende manier de jeugdspelers laten ontdekken dat zij zich wel goed kunnen focussen of dat zij een positievere gedachten kunnen maken als ze in het veld staan.

Vraagstukken die aan bod kwamen waren o.a. wanneer ben je gefocust en wanneer merk je dat je uit focus raakt? En wat kun je daar dan aan doen? Maar ook wedstrijdvoorbereiding, de performance matrix en wedstrijdplan kwamen onder andere aan bod.

Ouders van de jeugdleden

Ook zijn de ouders van de jeugdspelers aan bod gekomen. In een workshop van anderhalf uur zijn we aan de slag gegaan met diverse vraagstukken, zoals wat is zelfredzaamheid bij een sporter.

Een geslaagde workshop!

De feedback van de jeugdspelers is erg positief. Ze hebben handvatten gekregen die ze kunnen toepassen tijdens de wedstrijden.